Mails versturen vanuit de reload van Qlik Sense

Eén van de veelgehoorde wensen na de implementatie van Sense dashboards is of het ook mogelijk is om automatisch mails te versturen vanuit Qlik Sense. Bijvoorbeeld met het aantal opgehaalde regels, of het verkoopbedrag van vandaag. Dit is iets wat altijd lastig is, zolang er geen gebruik gemaakt wordt van Qlik Web Connectors.
Qlik Web Connectors stelt je in staat om vanuit het Qlik loadscript verbinding te maken met veel API’s, vooral van bekende online platformen. De data kan dan eenvoudig opgehaald worden, waarbij er niet allemaal lastige API calls gedaan hoeven te worden. Deze zijn dan namelijk al voorgedefinieerd. Voor veel van deze Connectors moet je overigens betalen, maar ik richt de aandacht nu op één van de gratis Connectors, genaamd Qlik Notification Connector.

Bij het instellen moeten er een aantal opties ingegeven worden, zoals e-mailadres, mailserver, e.d. Daarnaast kan er een standaard titel of bericht ingevoerd worden. Het resultaat is dan een link waarin alle ingevoerde gegevens zijn opgenomen.

Wanneer dit stukje code gekopieerd wordt naar het loadscript, zal er iedere keer dat het script doorlopen wordt een mailtje verstuurd worden met standaardinformatie.
Het mooie is dat de inhoud van het bericht heel variabel ingesteld kan worden. Wanneer ik een variabele definieer met daarin de omzet van vandaag, kan deze waarde opgenomen worden in de mail. Bij iedere reload krijg ik dan een e-mail met de omzet voor vandaag.

Door deze variabele aan de ingevoerde link toe te voegen, wordt de mail dus aangepast met het omzetbedrag.

Welke toepassingen zijn hierin nog meer te bedenken?

  • Een mail versturen wanneer de omzet boven of onder een instelde grens uitkomt;
  • Op basis van de omzettabel een loop maken waarin er per verkoper een mail verstuurd wordt;
  • Signalering versturen op basis van de status van de reloads.

Download de Connectors eens om te proberen wat er allemaal mogelijk is!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

Mails versturen vanuit de reload van Qlik Sense

  1. Home
  2. Diensten
  3. Qlik Sense
  4. Mails versturen vanuit de reload van Qlik Sense