Zó bespaart u tijd met een Community Cloud

Een Salesforce organisatie bevat vaak veel belangrijke bedrijfsinformatie, zoals klantgegevens, verkoopkansen, gesloten deals, facturen met bijbehorende betalingsgeschiedenis en nog veel meer. Door gebruikers verschillende rechten te geven, kun je precies instellen wie welke gegevens mag inzien, wijzigen of toevoegen. Door de beveiligingsinstellingen van Salesforce op de juiste manier te gebruiken, zorg je er voor dat deze data veilig is afgesloten van de buitenwereld. In sommige gevallen zou je echter graag willen dat een deel van deze gegevens wel te bereiken is door mensen buiten de Salesforce organisatie. Voor deze situaties kan Community Cloud een oplossing bieden. Met een Community Cloud kun je namelijk een specifieke groep mensen bedienen door een deel van je Salesforce organisatie voor hen te ontsluiten. Zo’n omgeving noemen we een Community of ook wel een Portal. De drie meest voorkomende toepassingen zijn een klantcommunity, een partnercommunity en een medewerkercommunity.

Klantcommunity

Veel bedrijven bieden hun klanten tegenwoordig een portal aan waarin ze hun persoonlijke gegevens en andere relevante informatie zoals contractinformatie, bestelhistorie en facturen kunnen inzien. Behalve informatie inzien, bieden sommige portals ook self-service aan zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens, het aanpassen van een contract, of het doorgeven van serviceverzoek. Met een de Community Cloud kun je eenvoudig zo’n portal inrichten, waarbij je kunt bouwen op de vertrouwde kwaliteit en dataveiligheid van het Salesforce Platform. Je kunt hierbij specifiek aangeven welke data uit de Salesforce-omgeving inzichtelijk en bewerkbaar moet zijn voor klanten. Een dergelijke portal neemt een grote administratieve last weg omdat klanten rechtstreeks hun eigen gegevens kunnen inzien en wijzigen, waardoor je meer tijd overhoudt voor waardevoller activiteiten. Voor klanten geeft een portal een betere beleving omdat ze 24/7 toegang hebben tot hun relevante data. Dit zorgt voor een hogere klanttevredenheid.

Partnercommunity

Een tweede mogelijkheid is om informatie te delen met Partners in een Partner Portal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gemeenschappelijke klanten of verkoopkansen. Met een Partner Portal houd je belangrijke informatie op één plaats vast. Alle partners hebben altijd rechtstreeks toegang tot relevante gegevens. Met behulp van Chatter kun je ook eenvoudig updates posten, of reageren op updates van andere Community-gebruikers. Hierbij kun je groepen creëren zodat posts alleen zichtbaar zijn voor een specifieke groep mensen.

Medewerkercommunity

Als niet alle medewerkers een Standaard Salesforce licentie hebben, biedt de Community Cloud een goedkope en efficiënte oplossing.
Hiermee krijgen medewerkers toegang tot de basisfunctionaliteit van Salesforce, inclusief het inzien en toevoegen van records en bestanden. Ook kunnen ze discussies voeren met behulp van Chatter. Met de uitgebreide templates die Salesforce standaard aanbiedt, is het mogelijk om in korte tijd een portal in te richten. Binnen zo’n template zijn er ruime mogelijkheden om de portal volledig naar je specifieke wensen aan te passen. Zowel de inhoud als de vormgeving kunnen worden aangepast. Benieuwd geworden wat de Community Cloud voor jullie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op om samen de mogelijkheden door te nemen.

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met customer engagement. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet.
Dit omvat het verkrijgen van meer inzicht in de behoeften van uw klanten en het stroomlijnen van uw salesproces.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Ze hebben een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen. Het omvat ook het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Zij zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften. Daarnaast zullen ze u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!