5 pareltjes in de nieuwe Spring ’20 release van Salesforce!

Ieder jaar geeft Salesforce haar producten een update middels drie releases. Met Spring ‘20 staat de eerste release van 2020 alweer voor de deur. Graag bespaar ik je het lezen van 500+ pagina’s release notes en deel ik onze vijf favoriete items uit deze release:

1. Clone Opportunities and Campaigns with Related Records
Deze functie heeft even op zich laten wachten en werd daarom erg gemist door klanten die overstapten van Classic naar Lightning. Waar het in Classic mogelijk was om een Opportunity met gerelateerde Producten te klonen was deze feature in Lightning niet beschikbaar. Tot nu toe dan, want met Spring ‘20 wordt het mogelijk om zowel Campagnes als Opportunities met alle gerelateerde records te klonen. Plaats hiervoor de Clone with Related actieknop op de pagina-layout.

2. Assign Tasks to a Queue to Share Work Efficiently
In sommige situaties is het wenselijk om records niet direct aan een eigenaar maar eerst aan een wachtrij toe te wijzen waaruit gebruikers zelf items kunnen oppakken. Dit was al mogelijk voor o.a. Leads en Cases. Met Spring ‘20 kunnen ook Taken aan een wachtrij worden toegewezen. Daarmee wordt het eenvoudiger om de workload tussen gebruikers te verdelen of over te dragen doordat gebruikers zelf in staat zijn items uit de wachtrij op te pakken.

3. Lightning News: Get News from More Countries
De News functie – die relevante nieuwsartikelen toont op Lead, Account, Contact en Opportunity – toonde alleen artikelen uit Amerikaanse bronnen. Met Spring ‘20 worden ook Engelstalige artikelen uit Nederland aangeboden. Tijd dus om News (weer) in te schakelen en toe te voegen aan de Lightning Page.

4. Navigate to a Record’s Create Page with Default Field Values
URL-hacking is terug. Hierdoor is het weer mogelijk om een URL te maken om nieuwe records aan te maken waarbij velden met standaardwaardes worden gevuld. Dit zorgt voor consistentie in data en een fijne gebruikerservaring. Gebruik onderstaande voorbeeldformule voor het maken van een knop of URL die een nieuw record aanmaakt met standaardwaardes:

/lightning/o/Account/new?defaultFieldValues=
Name={!URLENCODE(Account.Name)},
OwnerId={!Account.OwnerId},
AccountNumber={!Account.AccountNumber},
NumberOfEmployees=35000,
<CustomCheckbox__c={!IF(Account.SomeCheckbox__c, true, false)}

5. Einstein Opportunity Scoring
Maak gebruik van Artificial Intelligence en Machine Learning om je Opportunities te scoren op winkans. Deze voorheen betaalde features is met Spring ‘20 gratis beschikbaar voor alle Salesforce-gebruikers.

Om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe features moet je nog even geduld hebben. Medio februari wordt Spring ‘20 voor het merendeel van de Europese klanten uitgerold. Heb je hulp nodig bij het in gebruik nemen van deze of andere features? Laat het ons weten. We helpen je graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!

5 pareltjes in de nieuwe Spring ’20 release van Salesforce!

  1. Home
  2. Blogs
  3. 5 pareltjes in de nieuwe Spring ’20 release van Salesforce!