Twee hulpmiddelen om Salesforce onder de knie te krijgen

Ondanks dat je al een hele tijd, misschien al jaren, met Salesforce werkt, kan het zijn dat je je nog steeds niet helemaal comfortabel voelt in je Salesforce-omgeving. Of misschien dat je het platform nog beter zou willen leren kennen, en nog meer uit de software wil halen. Een kleine investering van tijd betaalt zich snel uit in een hoop nieuwe kennis, en dat kan veel winst opleveren voor je vaardigheid en productiviteit met Salesforce. Ook als je al veel ervaring met het pakket hebt opgebouwd is het zinvol om jezelf zo nu en dan eens te trainen; tenslotte staat de CRM-club uit San Francisco niet stil en worden er aan de lopende band nieuwe functies aan toegevoegd. Het kan heel waardevol zijn om op de hoogte te blijven van alle functies die het pakket aanbiedt.

Om Salesforce (Sales Cloud, maar ook Pardot of Service Cloud) goed te leren kennen, gebruiken we bij Growteq twee hulpmiddelen voor die we kort bespreken, namelijk: Trailhead en FocusOnForce.

Trailhead

Trailhead is een complete trainingsomgeving van Salesforce waar je op een speelse manier kennismaakt met (of je verdiept in) functies van Salesforce. Opgezet in 2015 met een paar trainingsmodules, heeft het inmiddels hun voorgaande educatieplatform geheel vervangen. Met een eigen account kun je door middel van korte quizjes of praktijkoefeningen punten en badges verdienen en zo je voortgang bijhouden.

Duidelijk het slechtste jongetje van de klas… Wist je dat Jaap inmiddels Ranger-status heeft bereikt?

Iedere badge staat voor het behalen van een module, en een module is een korte training die toegespitst is op een omlijnd onderwerp. De modules zijn ingedeeld naar rol en naar moeilijkheidsgraad. Zo kun je filteren op Business UserAdministrator of Developer, en op niveaus BeginnerIntermediate en Advanced. Vervolgens kun je verder filteren op onderdelen of producten van Salesforce, bijvoorbeeld Sales Cloud, Pardot, Einstein, enzovoorts. Ook kun je door middel van Tags specifieke thema’s selecteren. Zo kun je precies filteren waar je mee aan de slag wilt.

Ik kies hier voor Business User en Intermediate, vervolgens schotelt Trailhead mij deze 5 modules voor

Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld de module Reports & Dashboards for Lightning Experience krijg je in een aantal onderdelen van 5 tot 30 minuten uitleg met aan het einde een korte test. Na het behalen van alle onderdelen is de module afgerond en ontvang je je badge!

Onderdeel 2 van de Reports & Dashboards-training

 

Een ander concept is een project. Dit is een soort module, maar heel praktisch opgezet. Je krijgt hierbij toegang tot een sandbox-org om opdrachten uit te voeren en zo in een aantal stappen in de praktijk bijvoorbeeld een customer service community, een kortingscalculator of een limonadekraam-applicatie te bouwen.

Bovenaan de pagina zie je nog meer tabjes staan. Eén daarvan is Trails. Dit zijn sets aan modules, voorgeselecteerd door Salesforce. Denk aan Admin AdvancedMake the Move to Lightning Experience of Expand Your Reach with Communities. Trailhead houdt voor je bij hoeveel modules je al afgerond hebt en hoeveel tijd je vermoedelijk nog nodig hebt om de trail af te ronden.

Je kunt ook zelf zulke sets samenstellen, door middel van trailmixes. Dit kan heel goed ingezet worden om de gebruikers in je organisatie een trainingspad te laten bewandelen: je kiest een aantal modules en projects waarvan je denkt dat deze relevant zijn voor je gebruikers, je zet ze in de juiste volgorde, publiceren en klaar!

Trailhead is een heel prettige manier om snel en op een praktische manier je Salesforcekennis te verdiepen. Daarbij is de informatie in de modules duidelijk en accuraat, en is het soms nog een betere bron van informatie dan de officiële documentatie. Kortom: probeer eens een module uit, en je komt erachter dat het behalen van badges verslavend werkt…

Certificering

Vind je het leuk om Salesforce nog meer onder de knie te krijgen, en wil je nog een stap verder gaan? Dan kun je ook overwegen om je te certificeren. Salesforce biedt een heel scala aan van certificeringen voor verschillende doelgroepen:

  • Administrators
  • Marketeers
  • Consultants
  • Ontwikkelaars
  • Architecten

De meest bekende is de Salesforce Administrator-certificering, maar daar houdt het niet bij op. Voor elke categorie heb je meerdere niveaus en diverse specialisatierichtingen. Zo komen na de Administrator certificering nog de Salesforce Advanced Administrator en de Salesforce App Builder, en een specialisatie voor CPQ-specialisten.

De certificering loopt sinds kort ook via Trailhead, en in sommige gevallen moet je zelfs bepaalde modules en superbadges (een examen waarbij je net als in een project iets in Salesforce moet bouwen) succesvol afsluiten om de certificering te behalen. Alle vereisten en aanbevolen modules vind je op trailhead.salesforce.com/credentials.

In de meeste gevallen bestaat het examen uit een flinke lijst meerkeuzevragen. Deze testen je algemene kennis en begrip van Salesforce voor jouw rol, maar kunnen soms over heel kleine details gaan. Het is daarom van belang om hiervoor goed te studeren en zowel de hoofdlijnen goed te begrijpen alsook de details te kennen.

FocusOnForce

Voor deze certificeringen gebruiken we bij Growteq regelmatig de website focusonforce.com (#nospon). Dit is een platform waarop tegen een klein bedrag ($19) een complete, up-to-date study guide aanschaft waarin alle informatie staat die nodig is om voor het examen te kunnen slagen. Je krijgt een account waarin je een overzicht hebt van al je aangeschafte study guides en proefexamens, die in principe een jaar geldig zijn (en dus ook gebruikt kunnen worden door je collega’s).

Gedeelte van de study guide voor de App Builder-certificering

Daarbij biedt FocusOnForce ook proefexamens aan, die behoorlijk in de buurt komen van wat er in de officiële examens gevraagd worden. Na het doornemen van de relevante study guide ben je direct op het niveau dat van je verwacht wordt, en na het doen van een aantal quizzen ben je helemaal klaar voor je examen!

Veel succes met je certificering! Wist je dat bij Growteq al onze Salesforce consultants en ontwikkelaars één of meerdere certificeringen hebben?

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches. Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met Salesforce. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet, zoals meer inzicht krijgen in de behoeften van uw klanten en uw salesproces stroomlijnen.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Ze hebben een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen, het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Ze zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften en u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!