Slim adverteren: Haal meer uit je Google Ads met Salesforce

In de huidige digitale wereld maken steeds meer bedrijven gebruik van online reclame om hun onderneming te promoten. Het meten van de effectiviteit van je advertenties is essentieel om het maximale rendement uit je online reclame-inspanningen te halen. Een populaire tool voor online adverteren is Google Ads. Overweeg je om Ads in te zetten om je verkopen een boost te geven of maak je er al gebruik van? In deze blog gaan we dieper in op de voordelen en het meetbaar maken van je Google Ads-campagnes.

Wat is Google Ads?

Google Ads is een krachtige applicatie van Google waarmee je kunt adverteren in de zoekresultaten van Google. De advertenties worden weergegeven op basis van relevante zoekwoorden. Bij elke zoekopdracht vindt er een veiling plaats om te bepalen welke advertentie op welke positie wordt getoond. Ads-campagnes zijn een effectieve manier om leads te genereren. Het is echter cruciaal om te weten welke advertenties (potentiële) klanten aantrekken en hoeveel ze bijdragen aan de verkoop van een bepaald product. Hoewel Ads een overzicht van advertentiekosten biedt, ontbreekt het vaak aan inzicht in de opbrengsten die voortvloeien uit advertenties.

Google Ads en Salesforce: Een Krachtige Combinatie

Maar hier komt het interessante gedeelte! Bij Growteq werken we met Salesforce, en we gaan de twee samenbrengen. Het is namelijk mogelijk om een verbinding op te zetten tussen Google Ads en Salesforce. Met deze integratie wordt het eenvoudig om ook de opbrengsten van je advertenties inzichtelijk te maken. Door de gegevens uit Salesforce en Ads te combineren, krijg je waardevolle inzichten in het rendement van je investering, zowel wat betreft het aantal leads en opportunities als hun waarde.

Hoe werkt het in de praktijk?

Het opzetten van de verbinding tussen Google Ads en Salesforce biedt de volgende functionaliteit: wanneer een klant op een advertentie klikt na een Google-zoekopdracht, registreert de website een uniek ID, ook wel bekend als Google Click Identifier (GCLID). Wanneer dezelfde klant een leadformulier invult op de website, wordt de GCLID opgeslagen bij het aanmaken van de lead in Salesforce. Bij het converteren van deze lead naar een opportunity wordt de GCLID ook gekoppeld aan de opportunity. Voor elke status of fase van de lead of opportunity kan een conversie worden gedefinieerd. Een conversie is een vooraf gedefinieerde verandering in de status of fase. Vervolgens kunnen deze conversies automatisch dagelijks of wekelijks worden geïmporteerd vanuit Salesforce. Afhankelijk van de instellingen kunnen conversies tot 90 dagen na de klik worden bijgehouden. Met behulp van deze conversies kunnen het aantal en de waarde van elke conversie worden berekend. Voor het bepalen van de waarde van een conversie kun je ervoor kiezen om een vast bedrag te gebruiken of het bedrag van de opportunity.

Voordelen van de Integratie

Het integreren van Google Ads met Salesforce biedt verschillende voordelen voor je online advertentiestrategie. Door inzicht te krijgen in de opbrengsten van je advertenties kun je de effectiviteit ervan beter beoordelen en je advertentiebudget op de juiste manier toewijzen. Hier zijn enkele voordelen van deze integratie:

  1. Rendementsmeting: Je kunt nauwkeurig meten hoeveel leads en opportunities worden gegenereerd door specifieke advertenties, waardoor je een beter inzicht krijgt in het rendement op je investering.
  2. Budgetoptimalisatie: Door de prestaties van je advertenties te analyseren, kun je je advertentiebudget beter afstemmen op de meest effectieve campagnes en zoekwoorden, waardoor je kosten bespaart en de ROI verbetert.
  3. Gegevensgestuurde besluitvorming: Met de gecombineerde gegevens uit Google Ads en Salesforce kun je strategische beslissingen nemen op basis van betrouwbare en gedetailleerde informatie.
  4. Verbeterde targeting: Door te begrijpen welke advertenties en zoekwoorden de meeste waarde genereren, kun je je targeting en advertentiestrategie verfijnen om de juiste doelgroep te bereiken.

Conclusie

Het meten van de effectiviteit van je Google Ads-campagnes en het inzichtelijk maken van de opbrengsten is essentieel voor het optimaliseren van je online advertentiestrategie. Door de integratie van Google Ads met Salesforce kun je de impact van je advertenties beter begrijpen en datagedreven beslissingen nemen. Het combineren van deze twee krachtige tools biedt waardevolle inzichten en helpt je om je advertentiebudget efficiënter in te zetten. Wil je meer weten over het koppelen van Google Ads en Salesforce? Neem dan contact op met Growteq voor advies en ondersteuning bij het instellen van deze integratie.

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met customer engagement. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet, zoals meer inzicht krijgen in de behoeften van uw klanten en uw salesproces stroomlijnen.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Ze hebben een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen, het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Ze zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften en u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!