KPI Dashboards 2.0 met Salesforce en Excel

Regelmatig wordt aan ons gevraagd om KPI dashboards te ontwikkelen met behulp van het Salesforce Platform. De sterke punten van Salesforce Dashboards zijn dat ze veelal samengesteld kunnen worden met de gegevens die al vast liggen in Salesforce. Een uitgelezen kans om met behulp van Kritische Prestatie-Indicatoren (KPI’s) de ontwikkelingen binnen het bedrijf op de voet te volgen.

Grondige analyse door Business Consultants

Het vinden van de juiste KPI’s pakken we aan door een analist, samen met een aantal sleutelfunctionarissen uit de organisatie, eerst de bedrijfsprocessen in kaart te laten brengen. Hierbij maken we gebruik van een aantal modellen uit de CommonKads methodologie, zie het figuur hieronder. Tijdens het analysetraject brengen we de organisatie, de communicatie, medewerkers en gebruikte kennis in kaart.

Door deze aanpak zijn wij in staat om kennisintensieve gebieden in kaart te brengen. De kennis die nu expliciet beschikbaar komt kan daarna worden gebruikt om besluitvormingstaken binnen de systeemgrenzen van Salesforce te halen. Het resultaat is dan dat deze kennis niet alleen geborgd is om ook binnen de organisatie gedeeld kan worden en op een uniforme wijze door iedereen kan worden ingezet. De recente ontwikkelingen rond Salesforce Einstein zorgen ervoor dat we nu ook de gereedschappen hebben om deze kennisintensieve processen binnen het Salesforce Platform te halen.
Een ‘bijproduct’ van deze analyse is dat het nu ook vrij eenvoudig mogelijk is om voor de belangrijkste processen KPI’s aan te wijzen die vervolgens specifiek en meetbaar gemaakt kunnen worden. En wat is dan mooier om de resultaten binnen de organisatie te delen!
KPI’s delen door middel van Dashboards
Afhankelijk van de eisen en wensen maken we veelal gebruik van de volgende mogelijkheden:
  • Salesforce Dashboards om de belangrijkste operationele gegevens samen te vatten en te presenteren.
  • KlipfolioDashboards om diverse (sociale media) bronnen bijeen te brengen.
  • Excel Plugins om historische data zoals jaarcijfers uit het verleden te presenteren tegen de actuele cijfers van dit jaar. Het product dat we hiervoor gebruiken is G-Connector van Xappex.com.

Excel Plugins

Met name op de laatste categorie wil ik hieronder nog even kort ingaan. Op hoofdlijnen zijn er een tweetal verschillende producten. De eerste groep werkt als een Excel-plugin binnen MS Office Excel. De tweede groep maakt gebruik van web-based ‘spreadsheets’ zoals bijvoorbeeld Google Sheets. Vooral de combinatie tussen Google Sheets en Salesforce is heel sterk omdat beide producten vrijwel onafhankelijk zijn van de eigen hardware infrastructuur. De belangrijkste voordelen van dit gereedschap zijn:
Eenvoudig kunnen uploaden van Excel spreadsheets naar Salesforce.Automatisch exporteren van Salesforce rapporten naar Excel, aanvullende berekeningen uitvoeren in Excel en het resultaat presenteren.Het kunnen maken van complexe rapportages. Deze worden dan zonder mensenlijke tussenkomst gegenereerd en worden automatisch bijgewerkt als de onderliggende gegevens in Salesforce worden aangepast.Wekelijks, dagelijks of zelfs elk uur verversen van gegevens.Combineer en vergelijk historische data, die vaak vastligt in spreadsheets, met actuele gegevens uit Salesforce.

Zelf ook een dashboard maken?

Mocht je aan de slag willen met Dashboards of meer willen weten over hoe bovenstaande producten helpen grip te krijgen op je organisatie? Neem dan contact op met ons. We helpen je graag verder!

Meer weten over onze oplossingen?

Onze consultants hebben veel ervaring binnen een grote verscheidenheid aan branches.
Eens verder brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak kennis met onze specialist Arnoud van der Heiden.

Wellicht herkent u een van deze vraagstukken.

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met customer engagement. Wij staan ook u graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Salesforce is een Cloud gebaseerd softwareplatform dat organisaties helpt om hun verkoop, marketing en klantenservice te beheren en te automatiseren. Het kan een groot verschil maken in de manier waarop uw bedrijf zakendoet, zoals meer inzicht krijgen in de behoeften van uw klanten en uw salesproces stroomlijnen.

Growteq is een gecertificeerde Salesforce-partner met een team van ervaren consultants die de implementatie van Salesforce kunnen begeleiden. Ze hebben een bewezen trackrecord in het succesvol implementeren van Salesforce-oplossingen en bieden ondersteuning tijdens en na de implementatie. 

Een Salesforce-implementatie is het proces waarbij Salesforce wordt geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen. Dit omvat onder meer het configureren van Salesforce om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen, het migreren van gegevens en het trainen van uw personeel om de nieuwe software te gebruiken. 

De duur van een Salesforce-implementatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Een typische implementatie duurt echter tussen de drie en zes maanden. 

De kosten van een Salesforce-implementatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de complexiteit van uw bedrijfsprocessen. Growteq biedt verschillende pakketten aan om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. 

Ja, Salesforce is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien biedt Growteq training en ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat uw personeel de software goed begrijpt en kan gebruiken. 

Growteq biedt verschillende soorten ondersteuning, waaronder onderhoud, training en voortdurende ondersteuning voor het oplossen van problemen en het aanpassen van Salesforce aan uw veranderende bedrijfsbehoeften. 

Om te beginnen met de implementatie van Salesforce kunt u contact opnemen met Growteq om een afspraak te maken voor een gratis consult. Ze zullen u helpen bij het begrijpen van uw bedrijfsbehoeften en u adviseren over de beste manier om Salesforce te implementeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Categorieën

Vragen?

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen!